Qui som

Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries van fer el seu primer concert en una petita taverna de Tortosa el dia 15 de desembre de 1992. Música d’arrel, local però amb vocació universal, interpretada per un fals cec i una divertida troupe de personatges que viuen a cavall entre la tradició i la modernitat.

Ara acaben de publicar el seu darrer disc ‘Viatge a Buda’, un viatge a l’illa més gran de Catalunya a través de l’espai, del temps i de cançons. El 2019 compliran 27 anys a la carretera, en el seu cas dalt del famós renault 4L que han popularitzat en el seu imaginari. Darrere queden 14 treballs discogràfics, 12 premis Enderrock, el Premi Nacional de Cultura i el Premi Joan Amades. 2000 concerts arreu de Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears, el Baix Aragó, el Rosselló francès i ciutats com Paris, Madrid, Brusel·les, Bilbao i Saragossa.

S’ha dit que Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries quedaran com la banda que s’ha saltat amb més gràcia i originalitat totes les normes a l’ús sobre la manera de recuperar la música popular catalana. També s’ha dit que si no existissin, algú els hauria d’inventar; que són un grup combatiu, dels pocs que aconsegueixen dir molt amb poques paraules, gràcia i intel·ligència; que són una nova demostració que la millor manera d’arribar a la universalitat és a través del localisme: la victòria de l’humor en front del poder i de la dignitat enfront de la corrupció; que en un món ple de mentides creure que els Quicos són reals és un exercici romàntic que encara podem practicar…

Discografia

Tots els treballs i espectacles de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries

VEURE DISCOGRAFIA